ICT | Lyderiai

Antroji investicija per tris mėnesius: Vilniuje įsikūręs startuolis „Walk15“ pritraukė dar 1 mln. eurų

2024/02/15

Tvaraus judumo startuolis „Walk15“ pritraukė 1 mln. eurų investiciją – tai antra investicija vos per tris mėnesius. Daugiau nei 640 tūkst. vartotojų turintis ir 1 300 verslų ir organizacijų visame pasaulyje vienijantis sveikos gyvensenos startuolis šią investiciją skirs plėtrai Vokietijos rinkoje – šį mėnesį „Walk15“ atvėrė naujo biuro duris Berlyne.

 

„Walk15“ komanda

 

Per du etapus – 1,5 mln. eurų

Tarp naujausių 1 mln. eurų investuotojų – rizikos kapitalo fondas „Coinvest Capital“, Justino Pašio vadovaujamas „8NGLS“ 32 angelų sindikatas, būsimuoju vienaragiu vadinamo saulės energetikos programinės įrangos kūrėjo „PVcase“ vadovas Deividas Trainavičius ir kiti.

 

Praėjusių metų pabaigoje „Walk15“ pasiekė 15 mln. eurų įvertį ir pritraukė 500 tūkst. eurų siekiančią investiciją – tarp investuotojų ir pirmojo Lietuvos vienaragio „Vinted“ bendraįkūrėjas Mantas Mikuckas.

 

„Šią investiciją lėmė trys kertiniai veiksniai: tvarumas, globalumas ir moterų įgalinimas. Derybas dėl investicijos su startuolio įkūrėja Vlada Musvydaite užbaigėme pagal „Walk15“ filosofiją – pusantros valandos pasivaikščiojimu vėlų vakarą gražiuoju Vilniaus senamiesčiu. Visos „Walk15“ komandos jau pasiekti rezultatai, aukštos kokybės verslo ir rizikų valdysena, strategija, Vlados asmenybė ir entuziazmas, globali ir fantazijos nevaržoma vizija sveikatingumą padaryti kiekvieno žmogaus kasdieniu įpročiu, įkvepia ir suburia į stiprią palaikymo komandą visus investuotojus. Džiaugiamės tapdami lygiaverte „Walk15“ komandos dalimi“, – sako Viktorija Trimbel, „Coinvest Capital“ vadovė.

 

Viktorija Trimbel („Coinvest Capital“ vadovė) ir Vlada Musvydaitė-Vilčiauskė („Walk15“ įkūrėja ir vadovė)

 

„Įspūdingi startuolio pasiekimai ir pasitikėjimas įkūrėjais – būtent tai lėmė mūsų sprendimą investuoti į „Walk15“. Bendradarbiaujame su Vlada Musvydaite ir jos komanda ketvirtus metus, esame sužavėti jų polėkiu ir rezultatais – per paskutinius trejus metus startuolis augo 8 kartus, ženkliai didino verslo klientų ir programėlės vartotojų bazę, žengė sėkmingus žingsnius užsienyje“, – sako Justinas Pašys.

 

Startuolis skatina judėti ir gyventi tvariau

Į tvaraus judumo veiklas įmonių darbuotojus ir klientus, taip pat visuomenę ir švietimo įstaigas įtraukiančio startuolio komanda aktyviai veikia Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Rumunijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir kitose rinkose. Strateginių „Walk15“ partnerių bei klientų sąraše tokios tarptautinės organizacijos ir verslai kaip Eurolyga, „ERGO“, „PENNY“, vienaragiai „Vinted“, „Nord Security“,  ir kitos. Skaičiuojama, kad per ketverius metus buvo sukurta daugiau nei 10 tūkst. žingsnių iššūkių

 

„Mes labai greitai augame – tai rodo mūsų klientų geografija, tarptautinių investuotojų dėmesys ir mūsų kompetencijų portfelis. Šiandien galime pasidžiaugti ne tik pilnai suformuota tarptautine patyrusių profesionalų komanda, o ir bendradarbiavimu su mokslininkais. Mes globaliu mastu sprendžiame visuomenės fizinio aktyvumo sumažėjimo problemą ir iš to kylančias asmeninės sveikatos ir sveikatos sistemos problemas valstybių lygmeniu. Dėkoju Lietuvos verslo angelams už nuolatinį palaikymą ir tikėjimą – naujausia investicija mūsų komandai leis pasiekti vieną svarbiausių pasaulio rinkų – Vokietiją“, – sako „Walk15“ įkūrėja ir vadovė Vlada Musvydaitė-Vilčiauskė.

 

Startuolis sulaukė tarptautinio pripažinimo

Naujausiais „Dealroom“ ataskaitos duomenimis, „Walk15“ pateko tarp sparčiausiai augančių startuolių Lietuvoje „Rising Star“ kategorijoje, o praėjusių metų pabaigoje – ir į „Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023“ kaip sparčiai augantis tvarus startuolis, darantis poveikį verslui, visuomenei ir aplinkai.

 

„Walk15“ komanda

 

2022 metais „Walk15“ pritraukė didžiausio tokio pobūdžio Europos darnaus mobilumo fondo „EIT Urban Mobility“ (Europos Komisijos iniciatyva) investicijų.

 

„Labai džiaugiamės matydami nuolatinę aktyvaus mobilumo – ėjimo – koncepcijos sėkmę ir tvirtą augimą. Tai įrodo, jog tikrai galime kurti pokytį visuomenėje“, – sako Peter Vest, „EIT Urban Mobility“ Inovacijų ir portfelių valdytojų vadovas.

 

Tai buvo viena pirmųjų tokio pobūdžio investicijų Baltijos regione. „Walk15“ pasirinkta dėl pasaulinio potencialo padėti žmonėms susikurti sveikesnius ir tvaresnius judėjimo įpročius.