Gyvybės mokslai | ICT

Darbuotojų gerovės platformos MELP kūrėjai pritraukė 0,6 milijono eurų investiciją iš „Coinvest Capital“ ir verslo angelų

2024/01/03

Technologijų startuolis MELP, sukūręs ir sėkmingai auginantis skaitmeninę darbuotojų gerovės valdymo platformą, pritraukė 635 tūkst. eurų investiciją plėtrai tarptautinėse rinkose. Ankstyvosios Seed stadijos investicijoje dalyvavo rizikos kapitalo fondas „Coinvest Capital“ ir verslo angelai iš Lietuvos bei Didžiosios Britanijos.

MELP bendraįkūrėjai, patyrę vadovai, daug metų dirbę su pagrindinėmis darbuotojų naudomis – sveikatingumo ir pramogų verslo įmonėms vadovavęs Vidmantas Šiugždinis, draudimo brokerio „Balto Link“ bei Draudimas.lt portalo įkūrėjas Robertas Šaltis ir ilgametis draudimo rinkos profesionalas Juozas Sargūnas.

„Darbuotojų išlaikymas tampa vis didesne globalia problema, todėl pasiūlėme įmonėms įrankį, kuris padėtų darbdaviams rūpintis darbuotojais ir taip didintų jų įsitraukimą bei lojalumą. Tikime, kad ateityje, dirbant su žmonėmis įmonės vis dažniau taikys personalizuotus sprendimus, leisdamos savo komandų nariams pasirinkti tai, kas motyvuoja juos asmeniškai ir padeda kasdieniame gyvenime“, – pažymi MELP vadovas V. Šiugždinis.

MELP komanda

„Manau, kad vienas svarbiausių šios įmonės sėkmės faktorių yra jos įkūrėjų patirtis realiame versle, dirbant labai įvairiomis rinkos sąlygomis, sėkmingai įveikiant krizes ir vadovaujant didelėms komandoms. Darbuotojų naudų bei motyvavimo sistemas jie gali kurti ir tobulinti žvelgdami iš įvairių perspektyvų, todėl modernus ir patogus įrankis labai greitai sulaukė susidomėjimo tiek Lietuvoje, tiek užsienio įmonėse. Tikiu, kad investicija bus efektyviai panaudota didinant MELP platformos žinomumą ir augant užsienio rinkose“, ­– pažymėjo „Coinvest Capital“ direktorė Viktorija Trimbel.

„Coinvest Capital“ dalis investicijoje –  361 620 eurų.

Pasak V. Šiugždinio, MELP platformoje galima ne tik talpinti įmonių turimas naudas, bet ir suteikti darbuotojams galimybę rinktis norimą motyvaciją iš daugiau nei 6000 įvairių prekių bei paslaugų, esančių tarptautinėje elektroninėje parduotuvėje.

„Darbdaviui tereikia nuspręsti, kokios vertės ar kategorijos naudas jis skirs darbuotojams, o konkrečias paslaugas ar tiekėją žmonės gali pasirinkti patys. Įmonių žmogiškųjų išteklių padaliniams mūsų platforma leidžia patogiai valdyti siūlomas naudas, kurti pripažinimo programas, vykdyti vidinę komunikaciją ir įtraukti darbuotojus. Platforma populiariausia tarp vidutinių ir didelių organizacijų, kuriose dirba daugiau kaip 250 žmonių, tačiau poreikis universalus – aptarnaujame klientus nuo keliasdešimt iki kelių tūkstančių darbuotojų“ – pasakoja Vidmantas Šiugždinis.

MELP pavadinimas – keturių verslo sričių angliškas akronimas (Medical services, Employee benefits, Lifestyle & Longevity, Protection), atspindintis planuojamą veiklos spektrą teikiant paslaugas vartotojams. Platforma šiuo metu naudojasi daugiau kaip 16 000 darbuotojų, ji sertifikuota pagal ISO 27001 standartą informacijos saugos srityje.