ICT

„IKI Lietuva“ darbuotojų gerovei – lietuviško startuolio „MELP“ sukurta technologija

2024/01/23

Technologijų startuolis „MELP“, sukūręs ir sėkmingai auginantis skaitmeninę darbuotojų gerovės valdymo platformą, pasirašė ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį su „IKI Lietuva“. Nuo sausio 23 d. daugiau kaip 5 tūkst. tinklo darbuotojų pradeda veikti speciali programėlė, skirta papildomų naudų valdymui ir vidinei komunikacijai.

 

Vidmantas Šiugždinis, generalinis direktorius ir „MELP“ bendraįkūrėjas

 

Tinklo darbuotojai į išmaniuosius telefonus gaus jiems aktualias žinias iš darbdavio, programėlėje galės pateikti savo pasiūlymus, rasti informaciją apie papildomą sveikatos draudimą ir kitas naudas su detalia informacija, kaip jomis pasinaudoti, taip pat partnerių pasiūlymus bei nuolaidas. „Iki“ pageidavimu, programėlėje bus įdiegta ir daugiau papildomų funkcionalumų.

 

„Pastebime tendenciją, kad didelės organizacijos ieško naujų būdų motyvuoti savo darbuotojus, su jais bendrauti ir tam pasitelkia technologinius, automatizuotus sprendimus: norint atsižvelgti į individualius poreikius reikia patogiai bendrauti tarpusavyje, lanksčiai suteikti naudas. Matome galimybę ir platesniam bendradarbiavimui su „IKI Lietuva“ kaip tiekėju, integruojant dovanų čekius bei nuolaidų programas – jų paslaugomis mielai naudosis platus vartotojų ratas“, – teigia Vidmantas Šiugždinis, „MELP“ vadovas ir vienas iš įkūrėjų.

 

Monika Milė, „IKI Lietuva“ žmonių ir kultūros vadovė sako, kad didelei organizacijai svarbu gebėti lengvai ir aiškiai  komunikuoti su darbuotojais ir jiems suteikti personalizuotas naudas.

 

„Mūsų poreikis buvo gerokai platesnis nei standartas, ir džiaugiamės, kad partneriai jį išpildė. Pavyzdžiui, sukūrė žaidimą, kuriame pelnytus taškus darbuotojai gali išsikeisti parduotuvėje, įdiegė atskirą naujienų skiltį, galimybę įgyvendinti automatizuotą komunikaciją įdarbinant bei išdarbinant žmones, įdėti gimtadienio nuolaidą kolegoms“, – pasakoja Monika Milė, prekybos tinklo „Iki“ Žmonių ir kultūros departamento vadovė.

 

Pasak V. Šiugždinio, „MELP“ platformoje galima ne tik talpinti įmonių turimas naudas, bet ir suteikti darbuotojams galimybę rinktis norimą motyvaciją iš daugiau nei 6000 prekių bei paslaugų, esančių tarptautinėje elektroninėje parduotuvėje. „Darbdaviui tereikia nuspręsti, kokios vertės ar kategorijos naudas jis skirs darbuotojams, o konkrečias paslaugas ar tiekėją žmonės gali pasirinkti patys“ – sako „MELP“ vadovas.

 

„MELP“ platforma jau naudojasi daugiau kaip 20 tūkst. darbuotojų 17-oje šalių, joje įmonės gali leisti darbuotojams pasirinkti norimą naudų paketą, vykdyti vidinę komunikaciją ar pirkti dovanų čekius el. parduotuvėje. „MELP“ klientai Lietuvoje – „Ignitis“ įmonių grupė, „Šiaulių bankas“, „Atea Baltic“, „FL Technics“, „Vilniaus Šilumos tinklai“ ir daugelis kitų organizacijų. „MELP“ įmonė sertifikuota pagal ISO 27001 standartą informacijos saugos srityje.

 

Tarptautinei „Rewe“ grupei priklausantis prekybos tinklas „Iki“ Lietuvoje veikia nuo 1992 metų. Turėdamas 244 parduotuves visoje Lietuvoje, „Iki“ yra vienas didžiausių mažmeninės prekybos tinklų. Bendrovė yra įdarbinusi apie 5,5 tūkst. darbuotojų.