Gyvybės mokslai | ICT

„Kilo Health“ atveria verslo inkubatorių: kviečia į startuolių kūrimo iššūkį, ketina investuoti 500 tūkst. EUR į projekto metu kuriamus ir vystomus produktus

2024/01/09

Vilniuje įsikūręs sveikatos technologijų srities kūrėjas ir investuotojas „Kilo Health“ į naujus metus žengia ambicingai – vasario mėnesį pradeda naują startuolių kūrimo projektą „Kilo Health Incubator“. Tai dviejų mėnesių iššūkis, kurio metu atrinkti dalyviai kurs ir vystys startuolių idėjas, o stipriausieji iššūkio pabaigoje užsitikrins tolimesnę bendrovės investiciją ar darbo vietą „Kilo Health“ komandoje. Įmonė ketina investuoti 500 tūkst. į projekto metu kuriamus ir vystomus produktus. 

„Kaip sveikatos technologijų investuotojai ir kūrėjai mes nuolat ieškome ambicingų žmonių, kurie kartu su mumis vystytų inovatyvias verslo idėjas. Jau žinome, kad norint sukurti sėkmingą produktą, reikia mąstyti kūrybiškai, nebijoti priimti rizikingus sprendimus ir išbandyti naujus netradicinius būdus. Todėl ir atidarome „Kilo Health Incubator“ iššūkį, į kurį kviečiame būtent tokius žmones. Jo metu suteiksime visas galimybes talentams atsiskleisti, sužinoti startuolio kūrimo „behind the scenes” ir sukurti produkto prototipą su mūsų ekspertų pagalba“, – pasakoja „Kilo Health“ vadovas Tadas Burgaila.

Kilo Health“ vadovas Tadas Burgaila

 

 

Anot jo, šiuo projektu siekiama suteikti trampliną geroms idėjoms ir ambicingiems talentams, norintiems išbandyti savo jėgas startuolyje. Dalyviai taip pat galės patys pasirinkti, kada ir kiek valandų norėtų skirti šiam projektui, todėl dalyvauti gali net ir pilnu etatu dirbantys žmonės.

 

Iššūkio dalyviams –  „Kilo Health“ resursai 

Vasarį startuojantis pirmasis inkubatoriaus iššūkis truks du mėnesius. Per šį laikotarpį atrinkti talentai, suskirstyti po 2-3 į grupes, turės išgryninti idėją, sukurti veikiantį prototipą ir pasiruošti produktą pristatyti inkubatoriaus komisijai.

Atranką praėjusiems ir į projektą patekusiems dalyviams „Kilo Health“ suteiks reikalingus resursus idėjos vystymui, įskaitant „Kilo Health“ ekspertų konsultacijas bei bendras organizuojamas dirbtuves. Dalyviams taip pat bus suteikta darbo vieta Vilniaus centre esančiame įmonės biure, kur jie galės naudotis ne tik darbui, bet ir poilsiui skirtais privalumais: sporto klubu, maistu ir gėrimais.

Nugalėtojais bus išrinkti tie dalyviai, kurie „Kilo Health“ komisijai pristatys didžiausią potencialą turinčią idėją ir išgrynintą produkto prototipą. Laimėtojams įmonė pasiūlys tolimesnę investiciją ir galimybę toliau plėtoti produktą arba darbo vietą „Kilo Health“.

Į „Kilo Health Incubator“ iššūkio metu kuriamus ir vystomus produktus įmonė ketina investuoti 500 tūkst. eurų.

 

Svarbiausias atrankos kriterijus – noras nuversti kalnus

„Kilo Health“ personalo vadovės Ilonos Bernotaitės teigimu, vienas iš svarbiausių šio projekto tikslų – leisti ambicingiems ir motyvuotiems talentams atsiskleisti, todėl atrankai bus skiriamas ypatingas dėmesys, o kriterijai, anot jos, tikrai neapsiribos profesine patirtimi.

„Patirtis kartais yra privalumas, bet mes daug kartų esame įsitikinę, kad vien tik ji dar nereiškia sėkmės. Todėl tikimės sulaukti ambicingų, užsispyrusių, nebijančių iššūkių dalyvių. Atrenkant kandidatus žiūrėsime ne tik į darbinę patirtį, bet ieškosime žmonių su degančiomis akimis – tų, kurie tiki savimi ir nori įrodyti, kad gali nuversti kalnus“, – sako I. Bernotaitė.

 

„Kilo Health Incubator“ atrankoje norintys dalyvauti talentai kviečiami pildyti paraišką https://incubator.kilo.health/ .

 

Apie „Kilo Health“

„Kilo Health“ iš viso kuria daugiau nei trisdešimt skirtingų sveikatos technologijų produktų, kurie padeda žmonėms palaikyti sveiką gyvenimo būdą ir leidžia užtikrinti gyvenimo kokybę, sergant lėtinėmis ligomis, pavyzdžiui, diabetu, hipertenzija, arba turint psichikos sveikatos problemų.

2022 m. „Kilo Health“ pateko į „Financial Times“ sparčiausiai augančių Europos įmonių TOP 1 000 ir „Deloitte Technology Fast 50“ sąrašus – abiejuose reitinguose užėmė antrą vietą. Įmonės produktais naudojasi daugiau nei 6,5 mln. vartotojų JAV, Jungtinėje Karalystėje, Kanadoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Italijoje.