Fintech

„TransferGo“ – tarp Ukrainos finansų sektoriaus lyderių

2024/01/12

 

Vilniuje įkurta pasaulinė pinigų pervedimo įmonė „TransferGo“ Ukrainoje pateko į finansų sektoriaus lyderių gretas. „Payspace Magazine“ apdovanojimuose „TransferGo“ buvo pripažinta kaip viena geriausių tarptautinių pinigų pervedimų paslaugų teikėjų ir šioje kategorijoje pelnė antrą vietą. Kartu su dviem Ukrainoje veikiančiais tradiciniais bankais „TransferGo“ tapo vienintele finansinių technologijų įmone įvertinta tarptautinių pinigų pervedimų kategorijoje.

 

Nuo 2016-ųjų metų Ukrainoje vykstančių finansų sektoriaus apdovanojimų metu skirtingose kategorijose vertinamos sektoriuje veikiančios finansų įmonės. Organizatoriai suteikia galimybę susitikti rinkos profesionalams, skatina sektoriaus lyderius, gerųjų praktikų ir inovacijų sklaidą. Šiemet buvo įvertinta daugiau nei 200 sektoriuje veikiančių įmonių. Finansų rinkos lyderius visose kategorijose rinko paslaugų naudotojai Ukrainoje ir profesionali komisija.

 

„Mūsų įsipareigojimas remti Ukrainą išlieka toks pat stiprus ir nekvestionuojamas. Tikrieji herojai už savo šalį kovoja bunkeriuose, fronto linijoje, remia savo šeimas ir karius iš užsienio šalių. Užtikrinti, kad tarptautiniai pervedimai pasiektų savo gavėjus net ir ekstremaliomis sąlygomis, maksimaliai sumažinti paslaugų įkainius ir kviesti tarptautinę finansų bendruomenę solidarizuotis su Ukraina – tai mažiausia, ką galime padaryti. Paslaugų naudotojų Ukrainoje įvertinimas yra labai svarbus mūsų įmonės komandai, kurie kasdien ieško technologinių sprendimų, kaip užtikrinti nepertraukiamą paslaugų prieinamumą ir kokybę Ukrainoje“, – sakė įmonės  „TransferGo“ bendraįkūrėjas ir vadovas Daumantas Dvilinskas.

„TransferGo“ bendraįkūrėjas ir vadovas Daumantas Dvilinskas

 

Jau pirmosiomis karo valandomis įmonė  „TransferGo“ išreiškė bekompromisį solidarumą su Ukraina. Įmonėje skubiai buvo priimtas sprendimas sukurti palankiausias sąlygas pinigų pervedimams į Ukrainą ir taikyti mažiausią įmanomą pervedimo mokestį. Įmonė taip pat pakvietė tarptautinius išmokėjimų partnerius solidarizuotis su Ukraina ir maksimaliai sumažinti įprastai pervedimams taikomus mokesčius. 2023 metų vasarį įmonės „TransferGo“, „VISA“ ir „Mastercard“ kartu su Europos banku pasirašė solidarumo su Ukraina susitarimą. Šiuo susitarimu įmonės savanoriškai įsipareigojo, kad pinigų pervedimų mokestis į Ukrainą neviršytų 3 procentų ribos. Šio susitarimo įmonės laikosi iki šiol. Pasaulio banko duomenimis, vidutinis pervedimo mokestis į Ukrainą yra apie 7 procentus.

 

„TransferGo“ naudotojai iš Europos į Ukrainą kasmet perveda apie 0,5 mlrd. Eurų. Perlaidų į Ukrainą skaičius ypač išaugo karo pradžioje – 2022 m. vasarį ukrainiečiai pirmieji pradėjo intensyviai remti draugus ir artimuosius, atliko daugybę lėšų pervedimo operacijų. Vien per 40 pirmų karo dienų ukrainiečiai, naudodamiesi „TransferGo“ paslaugomis, į savo šalį pervedė beveik 46 mln. eurų. Sumažinti pervedimo mokesčiai naudotojams vien per šį laikotarpį leido sutaupyti daugiau nei 5 mln. eurų.