ICT | Lyderiai

Palaikyti Ukrainą ir aukoti „Radarom“ jau galima ir globalaus startuolio „Walk15“ programėlėje

2024/01/30

Artėjant karo Ukrainoje metinėms, Lietuvoje prasidėjo jau antroji didžiausio visuomenės susitelkimo sulaukusi paramos Ukrainai akcija „Radarom“. Šiemet palaikyti ir apsaugoti ukrainiečių karius Lietuvos ir pasaulio žmonės kviečiami ir nauju paramos būdu – jungiantis į pirmąjį tokį „Radarom: einame už Ukrainą“ žingsnių bei aukojimo iššūkį programėlėje „#walk15“.

 

Vlada Musvydaitė, „Walk15“ direktorė ir įkūrėja

 

„Esu gimusi Ukrainoje, Dnipre, iš visos širdies palaikau ukrainiečių pasiaukojančią kovą už laisvę. Antrus metus iš eilės jungiamės prie „Radarom“ akcijos – šiemet jau pasiūlydami ir globalią inovaciją, kuri leidžia ne tik žingsniuoti, o ir aukoti visiems, kuriame pasaulio krašte bebūtumėte. Vos per pirmąsias tris dienas žingsniuoti iššūkyje pradėjo daugiau nei tūkstantis žmonių, taip pat, įmonių, švietimo įstaigų, organizacijų, susibūrę į 260 komandų iš Lietuvos, Latvijos, Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Rumunijos, Danijos, Švedijos, Olandijos, Ukrainos, JAV ir kitų šalių“, – sako Vilniuje gimusio startuolio „Walk15“ įkūrėja ir vadovė Vlada Musvydaitė-Vilčiauskė.

 

Iššūkio tikslas – 652,82 milijonai žingsnių

Prisijungti prie globalios tvaraus judumo platformos „Walk15“ inicijuoto žingsnių iššūkio „Radarom: einame už Ukrainą“ gali kiekvienas. Iššūkio organizatoriai žingsniuoti kviečia su savo šeima, draugais, kolegomis, bendramoksliais – komanda iki keturių asmenų. Iššūkio tikslas – per mėnesį visiems drauge bent 100 kartų apeiti Ukrainą, o tai net 652,82 milijonai žingsnių.

„Svarbiausia, kad šio iššūkio metu, mes visą mėnesį esame mintimis, diskusijomis, istorijų pasidalinimu apie Ukrainą. Kiekvienas žingsnis yra svarbus, juk šiandien mes galime labai laisvai rinktis kur eiti, su kuo ir kada, o to negali daryti nei Ukrainoje gyvenantys suaugę ir vaikai, nei fronte kovojantys kariai – Ukrainos didvyriams turime būti dėkingi už mūsų visų saugumą. Jie kiekvieną dieną saugo mus ir jiems atsidėkoti galime saugodami juos – už akcijos „Radarom“ surinktas lėšas bus perkami saugaus kario paketai“, – pasakoja V. Musvydaitė-Vilčiauskė, kuri praėjusiais metais dalyvavo ir istoriniame bėgime „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“.

 

Akimirka iš istorinio bėgimo „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“

 

Iššūkio organizatoriai skaičiuoja, kad per pirmąsias akcijos dienas jau apėjo Ukrainą daugiau nei keturis kartus. Žingsnių iššūkio komandos dalyvavimo mokestis – 4,99 Eur. Visa ši suma, atskaičius trečiųjų šalių taikomus tarpininkavimo mokesčius, bus pervedama „Radarom“ akcijai.

 

Akimirka iš istorinio bėgimo „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO“

 

Sulauks ypatingų diplomų

Prisijungti ir eiti paramos žingsnių iššūkyje bus galima iki antrųjų karo metinių išvakarių – vasario 23 d. 23:59 val. Parsisiųsti programėlę „#walk15“ į savo išmanųjį telefoną galima iš „App Store“ arba „Google Play“.

Jei programėlė jau parsisiųsta, prisijungti tiesiogiai prie iššūkio vartotojai kviečiami paspaudus šią nuorodą telefone: https://walk15.app/challenge/code/RADAROM

Iššūkiui pasibaigus visus jo dalyvius pasieks virtualus diplomas, kuriame įamžinta komandos skirta parama bei už Ukrainą surinkti žingsniai.

Už akcijos „Radarom“ metu surinktas lėšas bus perkami saugaus kario paketai, kuriuos sudarys naktinio matymo monokuliaras, lazerinis taikiklis ir individualus antidronas. Naujausiais akcijos organizatorių duomenimis, jau suaukota daugiau nei 1 milijonas eurų.

 

Prisidėti prie „Radarom“ akcijos galima ir skambinant trumpuoju numeriu 1485 (5 Eur) arba svetainėje Radarom.lt.