Fintech | GameDev | Gyvybės mokslai | ICT | Lazeriai

„Vilnius TechFusion“ ekosistemos ženklo generatyvus dizainas pripažintas geriausiu

2022/10/20

„Vilnius TechFusion“ generatyvus dizainas tapo nacionalinių apdovanojimų „Gero dizaino ’22“ laureatu multimedijos kategorijoje ir uždegė žalią šviesą skelbti pasauliui, kad Vilnius – tai technologijų ir pažangos miestas.

 

 Sons & Daughters ID nuotrauka

 

Rugsėjo gale startavo miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ inicuotas projektas „Vilnius TechFusion“ – sostinės prekės ženklas, telksiantis pažangias technologijas veikti tarpsektoriniu lygmeniu. Išskirtinis tokio prekės ženklo identitetas, kurį kūrė reklamos agentūra „Sons & Daughters ID“ yra vienas svarbiausių elementų, galinčių atkreipti užsienio talentų ir investuotojų dėmesį bei užtikrinti Vilniaus atpažįstamumą pasaulyje.

Dešimtąjį kartą vykstantys nacionaliniai „Gero dizaino ’22“ apdovanojimai, organizuojami Lietuvos dizaino forumo, šiemet sulaukė 154 paraiškų, iš kurių atrinkti 36 geriausi produktai ir projektai. „Vilnius TechFusion“ generatyvus dizainas tapo geriausiu savo kategorijoje ir vienu iš 12 laureatų.

 

Fusion dizaino sprendimas

 

„Pagrindinis „Vilnius TechFusion“ tikslas – veikti tarpsektoriniu lygmeniu. Formuodami užduotį reklamos agentūroms, pabrėžėme, kad „Vilnius TechFusion“ identitetas turi asociatyviai atspindėti fusion elementą. „Sons & Daughters ID” pateikė ambicingumą ir inovatyvumą atspindintį dizaino sprendimą. Generatyvus dizainas atliepia sostinėje vykstančią technologijų sinergiją ir dinamiką – tai, ką norime apie Vilnių pranešti pasauliui. Džiaugiamės, kad „Vilnius TechFusion“ dizaino sprendimas išrinktas geriausiu. Tai įrodo, kad „Vilnius TechFusion“ juda teisinga linkme “, – sako „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

 

Inga Romanovskienė / Martyno Ambrazo nuotrauka

 

„Vilnius TechFusion” prekės ženklo identiteto kūrėjai atsižvelgė į pažangiųjų technologijų aspektą ir jam sukurti pakvietė generatyvaus dizaino atstovą Mindaugą Dudėną. Jis sukūrė specialų įrankį, kurį pasitelkus identitetas kinta ir įgauna vis naujas formas.

„Džiaugiamės galimybe prisidėti prie augančios Vilniaus technologijų ekosistemos plėtojimo ir „Go Vilnius“ drąsa pasirinkti tokį nestandartinį sprendimą. Tikime, kad šis identitetas neš sėkmę ne tik dizaino apdovanojimuose, bet ir realiame gyvenime bei padės garsinti Vilniaus, kaip vieno patraukliausių Europos miestų, kuriame galima kurti bei vystyti technologinius sprendimus vardą“, – sako dizaino ir ženklodaros agentūros „Sons & Daughters ID“ kūrybos vadovas Adomas Jazdauskas.

 

„Vilnius TechFusion“ – technologijų miesto įvaizdžiui stiprinti

 

Vilniuje veikia per 3100 informacinių, žaidimų, finansinių, lazerinių ir biotechnologijų įmonių, kuriose dirba daugiau nei 40 tūkstančių šios ekosistemos specialistų.  2021-aisiais pasauliniame talentų konkurencingumo indekse Vilnius lenkė Rygą ir Taliną, tačiau Vilniaus žinomumo tyrimai pasaulyje rodo, kad Lietuvos sostinė menkai žinoma kaip vystanti pažangiausias technologijas ir burianti srities profesionalus.

Prioritetinių technologijų ekosistemą apjungiančio vardo poreikis kilo 2021 metais po susitikimų su prioritetinių technologijų ekosistemos dalyviais. Šių susitikimų metu išgryninta opi problema:  Vilniaus, kaip technologijų centro įvaizdis pasaulyje nėra stiprus, trūksta vientiso miesto pozicionavimo užsienio talentams, investuotojams. Šiais metais „Go Vilnius“ su partneriais pateikė sprendimą – „Vilnius TechFusion“. Ekosistemos pavadinimo dalis „Tech“ atsispindi technologijas ir inovacijas, o „Fusion“ – laisvę skirtingų sričių technologijoms Vilniuje sąveikauti ir kurti naujus projektus ar inovatyvų jų pritaikymą.

Šis projektas sutelks sostinėje veikiančius pažangiausių technologijų sektorius ir ekspertus, dirbančiųjų skirtingose technologijų srityse stiprybės bus išnaudojamos bendradarbiaujant, sprendžiant talentų ir investuotojų pritraukimo klausimus bei ieškant naujų verslo kūrimosi ir technologinių sprendimų.

 

Irmanto Gelūno nuotrauka