ICT

Vilniuje įsikūręs startuolis „Inion Software“ trečiąjį šių metų ketvirtį pardavimus didino beveik 300 proc.

2023/12/07

„Inion Software“ komanda: Mindaugas Lubys, Dr. Šarūnas Stanaitis ir Dr. Robertas Janickas

 

Vilniuje įsikūręs startuolis „Inion Software“ trečiąjį šių metų ketvirtį pardavimus didino beveik 300 proc. Per devynis šių metų mėnesius bendrovės pardavimai pasiekė 635 000 eurų, palyginti su 217 000 eurų per tą patį pernai metų laikotarpį. Prognozuojama, kad bendrai 2023 m. įmonės pardavima peržengs rekordinę 900 000 eur. ribą

Toks spartus augimas nestebina, nes įmonės sukurta atsinaujinančios energijos gamintojams skirta įranga populiari ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Pasaulyje sparčiai populiarėjant saulės elektrinėms „Inion Software“ siūlo joms reikalingus valdymo įrankius, kurių paklausa auga drauge su elektrinių poreikiu. Įmonės siūlomos valdymo sistemos suteikia galimybę stebėti ir analizuoti fotovoltinės saulės jėgainės darbą.

„Mūsų komandos sukurta programinė įranga rinkoje išsiskiria lankstumu, klientai būtiniausią informaciją gali rasti vienoje vietoje, duomenų tikslumu, funkcionalumu, pasitelkdami dirbtinį intelektą prognozuojame, kaip konkreti saulės elektrinė dirbs kelias dienas į priekį, kiek bus suvartota pagamintos elektros. Mes taip pat garantuojame saugumą, nes duomenis saugome Europoje ir JAV esančiuose serveriuose. Matome, kad tokie sprendimai – labai reikalingi gaminant bei saugant energiją, o klientų susidomėjimas tik dar kartą patvirtina, kad žengiame teisingu keliu“, – sako bendrovės vadovas Šarūnas Stanaitis.

Startuolio sukurti sprendimai yra naudojami didžiausiuose saulės parkuose Lietuvoje ir Latvijoje, o taip pat ir 18 MW saulės parke Švedijoje. „Inion Software“ bendradarbiauja su viena iš sėkmingiausių hibridines saulės elektrines gaminančių įmonių pasaulyje „Abora Solar“ bei vienais pažangiausių Rumunijos saulės elektrinių statytojais „Volter“.

Be saulės elektrinių stebėjimo ir analizavimo įrankių, „Inion Software“ taip pat kuria išmaniųjų baterijų valdymo sistemas, kurios naudodamos dirbtinio intelekto algoritmus prognozuoja ir parenka klientams efektyviausią baterijos krovimo ir elektros pardavimo scenarijų.

 

Vietinės bendruomenės įvertinimas

Bendrovė sukūrusi įrankį jau sulaukė įvertinimo vietinėje bendruomenėje ir buvo nominuota „Tech for Good“ (liet. gerosios technologijos) nominacijoje „Vilnius TechFusion Startup Awards“ apdovanojimuose. Šiemet startuolių apdovanojimus organizuoja Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“, Lietuvos startuolių asociacija „Unicorns Lithuania“ ir Saulėtekio Tech Parkas. Jubilieniai, jau penktieji „Vilnius TechFusion Startup Awards“ apdovanojimai įvyks 2024-ųjų sausio 11 dieną.

Pagrindinis nominacijos aspektas – skatinti visuomenę ir suteikti jai galimybę prisidėti prie tvaresnės aplinkos kūrimo. „Inion Software“ darbas su saulės elektrinėmis neliko nepastebėtas ir buvo aukštais balais įvertintas komisijos narių.